31 maj 2011

Little miss Sunshine :)

En liten sommar tunika i ett sol-igt tyg som jag köpt utav Lilofant. En småribbad jersey, som det står Little miss sunshine på. OCH en massa solar!!! Det fanns bara en halvmeter kvar, men det räckte precis. Panikköpte ett citrongult jerseytyg i lördag för jag trodde inte att det skulle räcka. Hade tänkt att ev. ha ärmarna gula eller livet.




Mönstret kommer från Allt om Handarbete nr 3, år 2008. Storlek 6 år.
Tyg (jersey m ribb) från Lilofant

24 maj 2011

Nyckelband

Har äntligen fått bytt ut mitt nyckelband från Lisebergskaniner (!) till ett randigt band från Stofstedet, Danmark. Köpte lite andra tyger också, naturligtvis, men vad det ska bli av dem får vi se...


Under vintern var det perfekt att ha det här nyckelbandet runt halsen då jag haft lilla V på höften och inte behövt gräva i handväskan efter bilnyckeln. Lite värre nu när det är vår/sommar och man knappt behöver ha en jacka på sig och då nyckeln hänger o slänger.

Insåg när jag sytt färdigt den att jag borde beställt 2 meter istället för 1 meter. Lite tunn, men det funkar.

21 maj 2011

Min första award!

Tack snälla OYB, Oh Yeah Baby, för min första award!



Inläggen duggar inte tätt, men det kommer lite då o då i alla fall. :)

Här kommer åtta saker om mig:

1. Född glad - behöver inga lyckopiller ;-)
2. Älskar vår/sommar - hatar vintern
3. Dricker kaffe med socker
4. Älskar att bo nära havet, men gillar även skogspromenader
5. Döper mina cyklar och bilar till killnamn
6. Erkänner att jag är en tygaholic
7. Mellan-barn
8. Tycker inte om att damma, men dammsuga är helt ok

Det är jättesvårt att bara få ge en award till 5 andra sybloggare för det finns så många som syr/virkar/stickar så mycket fint. Regeln är den i alla fall, att man ska ge en award vidare till de som har mindre än 100 följare.

De här får en award av mig:

* MDjur
* Lillebus
* Klockarbarn
* Lilla Anka
* Palven

10 maj 2011

En beställning överlämnad :)

Den tog bara några veckor att färdigställa, men nu är den klar - och överlämnad.




MÖNSTER: Snurrkjol från boken "Sy enkla barnkläder" av Lisen Elmberg, som jag lånat på biblioteket, men finns även i Meedom's bok, barnkläder 4-10 år. Storlek 100. Istället för mudd i midjan, så valde jag istället att ta samma tyg som kjolen. En bit på 12x80 cm. Resår 3 cm. Vitt kantband i bomull.

Förr förra hösten sydde jag en likadan, men då i Pippi-tyg. Även lillasyster är Kitty och Pippi-tokig, så nu får storasyster hålla i sina kläder ;-)

3 maj 2011

Syskonmatchning - graffiti leggings

Fick sytt lite under den fina påskhelgen. Vilket underbart väder vi hade! Imorse såg jag SNÖ när jag tittade ut. Helt otroligt! I maj! Men år 1987 snöade det faktiskt också i maj, tror det var i mitten av månaden om jag inte minns fel. ;-)

Storasyster och lillasyster kan nu springa omkring och matcha varandra. Äntligen har jag fått till ett par leggings till båda som sitter tajt.




TYG från Furulunds Modetyger, Borås, inhandlat för 2 år sedan.
MÖNSTER: Ottobre, strl 104 (förlängt), samt strl 92 (utan sömsmån)
Related Posts with Thumbnails