22 februari 2011

Smultronställe!


Hur kan man bara missa en tygaffär!? Idag var jag förbi Tygaffärn igen. Var där i lördags också en kort stund med barnen, som bara tjatade om lördagsgodis varannan minut. Varför ska man då titta på en massa fina tyger? Jo, ser ni. Nu är det dags att ta ett stort kliv framåt och börja sy lite kläder till mig själv.

Antagligen var det alla bloggar som uppdaterade en massa fynd från Älvsjömässan som gjorde att jag bara var tvungen att åka till Tygaffärn. Väl därinne såg jag en provdocka med en fin klänning. Eftersom jag inte var själv, så var det liksom inte läge att börja mixa och matcha tyger som skulle passa mig själv till den här klänningen. Därför åkte jag förbi där idag igen. Det här fick jag med mig:
 


I lördags roffade jag åt mig den sista biten av det här tyget:



Glömde totalt bort att tvätta tygerna ikväll, så det får bli imorgon… Ska parkera mig framför symaskinerna både lördag och söndag. Tvättmaskinen kommer nog också få lite att göra, det är ju symässa här i stan nu i helgen… Hi hi!

13 februari 2011

Rött & rosa

Ja, så här glad min nyblivna 6-åring när hon fick på sig den nya tröjan! :) Den blev äntligen klar i eftermiddags. Hon behöll den på, ett gott betyg!


Ett litet mer sansat foto... 


Så här blev tårtan som vi bakade till P och hennes kompisar.


Sist, och minst, ett live foto på V i hennes snigelbody och hjärt-kjol.


TYG till den rosa/röda tröjan kommer från Sydrömmar
MÖNSTER i strl 6 år, Allt om Handarbete nr 3/2005

3 februari 2011

Förra fredagen...

... damp det här paket ner i brevlådan. Avin åtminstone, sedan fick jag åka och hämta det här lilla go'a paketet :D. Happy!


Mina tryckknappar började sina och det kom ett erbjudande via mail från SewBaby som jag inte kunde motstå. Passade på att beställa en yard (ca 90 cm) av två olika Hello Kitty-tyger i jersey. Tycker att de känns lite tunnare än svenska jerseytyger, men det kanske bara är inbillning. Nåväl, nu är de tvättade och liggere och värmer hyllan ;-) Hi hi!
Related Posts with Thumbnails