14 maj 2010

Fuskjeans med fuskgylf.


Äntligen har jag fått sy i den här underbara trikån från E-Slöjd. Köpte den på senaste symässan i Kviberg, Göteborg. Nu när våren är här och overallen är undanlagd, så krävs det fler byxor i ombyte då barnen är ute mer och sitter i sandlådan etc. Igår när jag försökte prova de här byxorna på V, så gick det inte alls... Hon var inte alls på humör att byta om. De var i och för sig inte klara vid provningsförsöket, men jag hann se att de passade och hur mycket jag skulle lägga upp. Idag gick det bättre :)

Modellen skulle egentligen ha blombroderier eller applikationer nere vid fållen, men jag funderade på bakfickor istället. Tittade på ett par jeans och ritade en mall på 8 cm bred och 9 cm hög. Vek lappen dubbel på längden. Ca 1 cm från nederkanten klippte jag snett in mot mitten. Voilà! En bakficka! Överkanten blev ca 2,5 cm som jag vek in. Dubbel stickning runtom. På tal om stickning. Trodde till 99% att dubbelstickningen skulle vara på utsidan av jeansen, men icke... Tittade på mina egna bl a och upptäckte att det är ju på insidan som den är sydd. Oooops! Om eller nästa gång jag syr med det här mönstret, så ska jag sy yttersömmarna efter dubbelstickningen i grenen. Det blev inte lika mycket tjafs nertill, som på bilden i sytidningen. Kanske berodde det på att jag sydde dem i trikå? De ser även mer tjejiga ut i tidningen till skillnade från de här, trots rätt håll på fuskgylfen. I vilket fall som helst så passar de och fungerar bra som ombyte.(klicka för större bild)

TYG från E-Slöjd och resår från MG-Tyger
MÖNSTER från Allt om Handarbete nr 6 (2005)
FOTOMONTAGE gjord i Panorama Maker 3 (samma som Header'n ovan)

3 kommentarer:

 1. Jättefina jeans! Snyggt med fickorna.

  SvaraRadera
 2. Snygga mjukisjeans och mycket snyggt fotomontage. Så skulle man kanske prova, ska bara hinna få lite tid över så man hinner leka lite med fotoprogram ... finns mycket fint man kan göra

  Snyggt jobbat alltså !

  SvaraRadera
 3. Vad kul, de blev ju jättebra!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails